Vještičja kuharica

Ako imate afinitet prema kuhanju, možete svoje talente iskoristiti i kako biste pojačali blagdanske doživljaje :) Podijelit ću s vama provjerene recepte nekih prikladnih kolača i drugih poslastica ovdje kako ne biste morali tražiti na engleskome ili drugim jezicima i gnjaviti se sa prevođenjem. :D

Kažem "provjereni" jer ću svaki recept koji ovdje stavim sama isprobati prije nego što ga podijelim s vama, a i slike će biti mog konačnog rezultata. Zaista se nadam da ćete uživati u svakom "specijalitetu" ;)

Naravno, ako vi niste baš najvještiji u kuhinji, tu uvijek postoji netko od vaših bližnjih kojeg se može natjerati da vam pomogne :D

Ispod ćete naći recepte poredane prema blagdanima za koje bih preporučila da se rade, a poredala sam ih na temelju prikladnih sastojaka. 

Za dodatne informacije o sabatima i prikladnim običajima i hrani, možete pogledati sekciju "sabati". A dodatno o ezbatima možete pročitati ovdje.

Sretno vam bilo! :D

Opće informacije: Kuhinjsko vještičarstvo

Napomene:

  • Razlomke ću pisati na sljedeći način: 1/2 (jedna polovina), 1/4 (jedna četvrtina), 1 1/2 (jedno cijelo i jedna polovina), 2 2/3 (dva cijela i dvije trećine) i tako dalje. Odnosno, kosa crta ne znači "ili" nego označava razlomačku crtu.
  • Okvirne količine ću pisati na sljedeći način: 1-2 (jedna do dvije), 2-3 (dvije do tri) itd.



Ezbati:


Yule (21.12.)

Imbolc (2.2.)

Ostara (21.3.)

Beltane (01.5.)

Litha (21.6.)

Lughnasadh (1.8.)

Mabon (21.9.)

Samhain (31.10.)

Broj komentara: 7:

  1. Apsolutno genijalno. Neke sam isprobao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam puno! Nadam se da vam je sve super ispalo i da ste uživali :D

      Izbriši
  2. Može li se maslo zamijeniti nečim? Pada mi napamet margarin ili mast (svinjska, jer to imam doma), jer ne znam gdje bih u ovom mom gradu mogla nać maslo :P

    Planiram isprobavanje recepata za fritule i medenjake sad u subotu :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Može li se maslo zamijeniti nečim? Pada mi napamet margarin ili mast (svinjska, jer to imam doma), jer ne znam gdje bih u ovom mom gradu mogla nać maslo :P

    Planiram isprobavanje recepata za fritule i medenjake sad u subotu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maslo se uvijek može zamijeniti margarinom samo što po mom iskustvu bude malkicu slanije, a s njim se treba jako paziti zbog zgrušavanja. Za mast ne mogu reći sa sigurnošću, ali želim vam puno sreće! :D

      Izbriši
  4. Smanjit sol/dodat šećer i valjda bude nešto od toga :D

    Hvala, javim Vam kako je ispalo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma da. I malo pripaziti kod miješanja i pripaziti da margarin ne bude vruć kad se ubaci u smjesu nego mlak. Trebalo bi to biti super. Očekujem izvještaj! :D

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.