24.3.15

Puslice s kremom od naranče

Ovi osvježavajući kolačići su savršeni za uvertiru u proljeće!


Potrebno je:

Za tijesto:

  • 375 ml vode
  • 75 g margarina
  • 270 g brašna
  • 5 jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimena (malo više ako vam odgovara)

Za kremu:

  • 1 puding od vanilije
  • 3 žlice šećera
  • 250 ml svježe ocijeđenog soka od naranče (cca. 3 naranče)
  • 1 šlag-pjena
  • 150 ml mlijeka

Za glazuru:

  • 20 dag čokolade za kuhanje
  • malo mlijeka
  • malo maslaca (cca. 50 g)
Od ove količine materijala ćete dobiti oko 45 puslica.

Priprema:

Tijesta:

  1. Prokuhajte vodu i dodajte unutra margarin da se rastopi. Maknite s vatre.
  2. Dodajte brašno i vratite na vatru. Miješajte dok se ne formira tijesto.
  3. Prebacite tijesto u posudu. Dodajte jaja i izmiješajte električnim mikserom.
  4. Dodajte prašak za pecivo i cimet u ohlađeno tijesto.
  5. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
  6. Žličicom (čajnom) grabite tijesto i stavljajte na papir za pečenje (biti će nešto rjeđe, ali bez brige! Samo ga nemojte ostaviti da stoji dugo vani prije pečenja jer će se "razliti" pa će se puslice manje dignuti u pečenju).
  7. Pecite 20-25 minuta na 175°C.
Napomena: krema mora biti spremna kada izvadite puslice iz pećnice. Ako ih se ne napuni dok su još dosta tople, splasnu.

Kreme:

  1. Pomiješajte puding i šećer i dodajte sok od naranče. Miješajte i kratko kuhajte dok se ne zgusne (nekoliko minuta).
  2. Istucite šlag pjenu i mlijeko električnim mikserom i dodajte u ohlađeni puding s narančom.
  3. Napunite štrcaljku dobivenom smjesom i punite puslice.

Glazure:

  1. Na pari otopite čokoladu.
  2. Dodajte maslac.
  3. Dodajite mlijeko dok glazura ne postane dovoljno rijetka da se može lagano preliti preko puslica (ili po vašem ukusu).
  4. Žlicom prelijte puslice glazurom.
  5. Ostavite puslice da se ohlade kako bi se glazura stvrdnula.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.