25.3.15

Slatka pletenica

Ova osvježavajuća, slatka i ukusna pletenica dosta podsjeća na sirnicu i prikladna je za svaki blagdan, a pogotovo Ostaru i Uskrs.


Potrebno je:

  • 500 g namjenskog brašna za dizana tijesta
  • 1 instant kvasac
  • 2 jaja
  • malo soli
  • 50 ml ulja
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 vrećica vanilinog šećera
  • 50 g grožđica
  • 200 ml mlijeka
  • naribane korice limuna
  • naribane korice naranče
  • 1 bjelanjak

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno s kvascem, dodajte smeđi šećer i vanilin šećer, ulje, jaja, malo soli, kore naranče i limuna te grožđice.
  2. U suhu smjesu dodajte toplo mlijeko i umijesite tijesto.
  3. Pokrijte tijesto i ostavite da se diže na toplom mjestu cca. 1 sat.
  4. Dignuto tijesto premijesite i podijelite na 3 dijela.
  5. Dijelove oblikujte u "kobasice", zarežite po dužini na tri dijela (skoro od vrha pa sve do dna) i ispletite pletenicu.
  6. Premažite bjelanjcem, pospite šećerom.
  7. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
  8. Pecite 20 minuta na 175°C.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.