3.5.15

Vilinski muffini


Beltane je slavlje plodnosti i vjenčanja Boga i Božice. Stoga i hrana u ritualu treba svojom naravi i simbolikom biti prikladna. Banane i lješnjaci kao simboli muške plodnosti i jagode kao afrodizijak su iznimno prikladni sastojci, a zobene pahuljice također neizostavan sastojak velikog broja Beltanskih recepata. 

Potrebno je:

  • 200 g pšenične krupice
  • 80-100 g zobenih pahuljica
  • 3 žlice narančinog soka (niti 1 cijela naranča)
  • 1 žlica naribane narančine gore
  • 90 g omekšalog maslaca
  • 1 banana
  • 150 g nasjeckanih jagoda
  • 100 g šećera
  • 120 g mljevenih lješnjaka
  • 1-1 1/2 prašak za pecivo
  • 6 jaja
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

  1. Odvojite u 2 zdjele žumanjak i bjelanjak. Napravite snijeg od bjelanjaka.
  2. Izmiješajte žumanjke, šećer, vanilin šećer, narančinu koru i sok od naranče.
  3. Samlijte lješnjake (preporučam u nekakav multipraktik).
  4. U smjesu žumanjaka dodajte krupicu, prašak za pecivo, samljevene lješnjake i omekšali maslac.
  5. Bananu i jagode nasjeckajte na manje komade (naravno, operite jagode i skinite s njih peteljke) te ručnim blenderom ih ispasirajte tako da ostane još nešto krupnih komada.
  6. U smjesu žutanjaka dodajte bananu i jagode te pomalo dodajite snijeg od bjelanjaka.
  7. Pripremite kalupe za muffine (ili ih malo namastite ili, ako imate košarice, samo njih posložite u košarice).
  8. Ugrijte pećnicu na 175°C i pecite 20 minuta.

Napomena: ja sam radila "mini muffine" i obične muffine. Mini muffine sam pekla 15-20 minuta na 150°C, a obične kako sam navela u uputama. Od navedene smjese sam dobila 30 mini muffina i 12 običnih muffina. Po svemu sudeći biste od ove smjese trebali dobiti oko 20 običnih muffina.

I sada uživajte u slatkišima! :D

Nema komentara:

Objavi komentar