Časopis "Puni Mjesec"


"Puni Mjesec" je prvi paganski časopis u Hrvatskoj, a ujedno i službeni časopis Paganskog kruga Hrvatske. Za one koji nisu upoznati s udrugom PKH, ona je duhovna organizacija u postupku registracije vjerske zajednice sa sjedištem u Zagrebu. Osnovana je u ožujku 2013.g. i od svog osnutka redovno održava proslave sezonskih i mjesečevih blagdana, predavanja i radionice iz područja paganizma, ekologije i magije, te organizira neformalna druženja i izlete. Više informacija o udruzi možete saznati na njihovoj službenoj web stranici.

Časopis "Puni Mjesec" izlazi jednom mjesečno, svakog punog Mjeseca u elektronskom obliku. Po izlasku se prvo šalje svim registriranim članovima PKHa putem e-maila, a nekoliko dana nakon toga se objavljuje za javnost. Cilj časopisa je približiti paganizam te njemu srodne teme i duhovnosti javnosti. Čitateljima je također omogućeno postavljanje pitanja autorima članaka na koja se odgovara u sljedećem broju. Ako želite sudjelovati u ovakvom obliku komunikacije, ili naprosto dati neke sugestije, ili pak kritike, možete to učiniti na sljedeće načine:
 • komentarom na ovaj post, ili na bilo koji relevantni post na ovom blogu (samo vas molim da naglasite da je pitanje za časopis te navedete pseudonim koji želite da stoji ispod vašeg pitanja)
 • putem e-maila: info@pkh.hr
 • putem Facebooka
Napomena: na nekim računalima će boja fotografija biti nešto drukčija, no čim preuzmete časopis na računalo bi se sve trebalo normalno učitati.


2 komentara:

 1. Preeedobar časopis ��
  Samo mi je žao šta već neko vrijeme nema novih brojeva...
  Svaki mjesec prije punog mjeseca otvorim ovu stranicu da vidim da li je izašao novi broj vašeg časopisa i svaki put se lagano rastužim...znam da svi imaju previše posla i obaveza...ali molim vas...tako je preeedobar !!!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Zaista hvala na komplimentu! I da, na žalost je produkcija stala baš zbog toga što ste rekli. Svi su radili dobrovoljno i kada su imali vremena. Jednostavno su obaveze preokupirale glavninu uredništva i autora tekstova, a časopis ne može funkcionirati samo sa šačicom ljudi. Pomanjkanje radne snage. Što se može.

   Izbriši