Ovo je odličan recept za Samhain...pa i druge blagdane gdje
su jabuke popularne (npr. Mabon).
Znate svi kako se rade palačinke, a i ako ne znate, nije
teško naučiti :D
Potrebno je:
- 2 čaše glatkog brašna
- 2 žlice šećera
- 4 žličice praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 2 dobro tučena žutanjka
- 2 čaše mlijeka
- 2 žlice masla/margarina (otopljenog/smekšalog)
- 1 čaša fino izrezane/naribane jabuke (bez kore!)
- 2 bjelanjka (dobro tučena!)
Priprema:
- Pomiješajte u veliku (po mogućnosti ne metalnu) zdjelu sve suhe sastojke (brašno, šećer, prašak za peciva, sol).
- U manju zdjelu pomiješajte mlijeko sa žutanjcima i ulijte u suhu smjesu i sve to pomiješajte skupa.
- Dodajte u smjesu maslo/margarin i jabuku.
- Pomalo dodajite tučene bjelanjke.
- Pustite da ovo sve odstoji nekoliko minuta.
- Zagrijte ulje u tavi (ja predlažem teflonsku jer se tijesto onda uopće ne lijepi) i frigajte. Malo upozorenje: možda će tijesto biti gušće pa ćete morati s nekakvom žlicom ili špatulom (predlažem plastičnu) malo rasprostraniti tijesto po tavi. Dozu tijesta odredite sami prema vašem ukusu ovisno o tome da li želite da palačinke budu deblje ili tanje i prema veličini tave.
Serviranje:
Palačinku premažite s malo masla (poprskajte na primjer) i
pospite unutra šećer u prahu. Zarolajte u smotuljak ili u presavijte u trokute.
Možete preliti kašom od kuhanih jabuka (što je još dodatno posla) ili samo
posuti s malo cimeta.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.