23.6.15

Biskvit od breskvi

Ljetno vrijeme sa sobom donosi velike vrućine, a time i potrebu za osvježenjem. Ovaj lagani kolač od jogurta i svježeg voća je zato super izbor za sve slatkoljupce koji imaju potrebu za nečim slatkim, ali istovremeno osvježavajućim. :) Zapravo bilo koje sezonsko voće (koje ne gubi na kvaliteti u pećnici) može poslužiti, ali breskve daju posebnu sočnost biskvitu koji ostaje mekan još danima poslije!


Potrebno je:

  • breskve (količina po želji, ja sam ih iskoristila 5 tj. otprilike pola kilograma)
  • 2 jaja
  • 100-150 g smeđeg šećera
  • 1 čaša (2 dcl) jogurta/vrhnja
  • 2 čaše brašna
  • vrećica praška za pecivo
  • 1 dcl ulja
  • šećer u prahu

Priprema:

  1. Električnim mikserom pomiješati šećer i jaja te dodati jogurt i ulje.
  2. Pomiješati brašno s praškom za pecivo i pomalo dodavati u smjesu poviše. Po potrebi dodati još malo jogurta ako je smjesa previše gusta.
  3. Namazati lim za pečenje uljem, pobrašniti ga i uliti smjesu.
  4. Oguliti koru s breskvi, izvaditi koštice i isjeckati na komade (veličina po želji).
  5. Zgrijati pećnicu na 175°C.
  6. Peći kolač 10 minuta.
  7. Izvaditi kolač i "pobacati" komade breskvi.
  8. Vratiti kolač u pećnicu još 30ak minuta (biti ćete sigurni da je kolač gotov kada zabodete čačkalicu unutra i ništa se ne bude lijepilo za nju).
  9. Kada se kolač malo ohladi posuti ga šećerom u prahu.
Uživajte!!! :D
Vaša Witch's Cat

1 komentar:

  1. Sutra pravim ovaj kolač, jedva čekam! :) Suzy

    OdgovoriIzbriši