29.5.13

Astralna projekcija (3. dio)

Došlo je vrijeme da završim i s ovim ciklusom postova. :) Ako se sjećate, u prvom i drugom postu na temu astralne projekcije sam objasnila o čemu se radi, neke tehnike kojima se projekcija može postići i što treba, odnosno ne treba raditi kada ste u astralu. 

U pokušaju da objasnim kako astral izgleda, dala sam primjer leta avionom i raketom. Kada smo u fizičkom tijelu, to bi bila ekvivalenta hodanja po zemlji. Astralni svijet ima više ravni, a ako idemo maksimalno pojednostavniti ovu shemu, onda bi se moglo reći da postoji niži i viši astral. Niži astral bi bio kao da letite avionom, dok je viši astral viša ravan i može se usporediti s letenjem raketom kroz svemir. Nadam se da me pratite do sada. :)

Drugi dio ciklusa sam posvetila upravo nižem astralu u kojeg se direktno ulazi kada uđete u astralnu ravan, no potrebno je nešto više naučiti i proći kako biste dospjeli u viši astral. Bio bi red da to malo pojasnim.

Kako dospjeti u viši astral?

Rekla sam da postoje dvije stvari koje utječu na baš boravak u astralu izuzev vas samih, a to su vaša podsvijest i vaša viša svijest (ako to uopće možemo tako reći pošto su obje svijesti zapravo dio vas). Ukratko, vaša podsvijest je ona koja će vaš pokušati vraćati na niže ravni i naposljetku natrag u vaše fizičko tijelo tj. u fizičku ravan. Kako bi to učinila, ona će vam postavljati mamce poput vrata koja će vas zaintrigirati jer su tamo gdje ne bi trebala biti, zvonjenja telefona na kojeg ćete se htjeti javiti i slično. Dakle, ti mamci su i te kako primjetni jer je podsvijest previše primitivna da bi primijetila, a kamoli uopće stvorila, male promjene kojima bi vas mogla namamiti. Vaša viša svijest zna da podsvijest ne primjećuje detalje i ostavlja vam malene tragove koje morate pratiti. Zašto ovo spominjem? Iz jednostavnog razloga što će vam upravo ti maleni tragovi omogućiti odlazak u viši astral tj. na višu ravan astrala. 

Poanta bi bila ta da će vas detalji odvesti u viši astral! Taj će vam detalj svakako privući pažnju na ovaj ili onaj način jer vaša viša svijest zna kako funkcionirate i zna čime će vas privući. Stoga se ne morate brinuti oko toga; ona će naći način. No zapamtite da će ti detalji odskakati, najčešće po tome što ih inače uopće nema u fizičkom svijetu, ili pak jer će biti tamo gdje inače nisu (sjetite se da će niži astral najčešće biti replika vašeg fizičkog svijeta).

Kako funkcionira viši astral?

Kao što sam rekla, niži astral je replika fizičkog svijeta koji vas inače okružuje, ali viši astral će biti nešto s čime se do sada još niste susreli. Stoga se preporuča da se ne pokuša ući u viši astral dok niste stopostotno sigurni u svoje sposobnost i dok ne steknete dovoljno iskustva u nižem astralu. Sada se možda pitate kako steći to iskustvo? Sjetite se plana rada/akcije kojeg sam spominjala u prošlom postu. Taj plan  rada će sadržavati ciljeve koje želite ostvariti u tom astralnom putovanju, a što više ciljeva uspijete ostvariti, to ćete stjecati veće samopouzdanje i iskustvo (kao i u stvarnom životu zapravo). S vremenom ćete imati dovoljno samopouzdanja i iskustva da odete u viši astral.

No, važno je da zapamtite da ste vi u višem astralu uljez na neki način (barem dok se ne "udomaćite"). Postoji mnoštvo svjetova u višem astralu, a svaki ima svoje stražare, vodiče i pravila. Kada ste na tuđem teritoriju, morate igrati po njihovim pravilima, a naravno da ih ne znate kada po prvi put dođete tamo. Zato ćete morati pitati nekoga da vam pomogne.

Vaš vodič

Neki ga nazivaju čuvarom svijeta, a neki vodičem. On postoji u svakom svijetu, no, kako ne bi došlo do zabune, moram napomenuti da svaki svijest ima svog vodiča. Kada dospijete u viši astral, prvo morate njega tražiti. Pozovete ga kao što i sva bića i sve stvari u astralu - mislima. Dovoljno je zaželjeti da vam se pridruži vodič i on će se pojaviti. Zapamtite da u astralu nisu potrebne nikakve komplicirane invokacije ili vizualizacije jer sve kontrolirate vašim mislima. Jedna korisna napomena je da se stvari/bića koja "zazovete" u astralu obično stvore iza vas pa ćete se trebati okrenuti kako biste ih vidjeli. Ovo vam se možda čini neobičnim, no zato ću i pojasniti zašto. Naime, kada vi zamislite/zaželite to nešto, nesvjesni dio vas već konstruira to nešto van vašeg vidokruga. Mogli ste do sada shvatiti da je cijeli fenomen astrala zapravo vrti oko konstruiranja, a za to će vam više koristiti domišljatost neko "knjiško" znanje. Potrebna je domišljatost kako biste prevarili sami sebe i svoj razum (koji je, na neki način, neprijatelj astrala). 

Kada ste pristojno pozvali vašeg vodiča i sprijateljili se s njim (ne zaboravite osnovna pravila pristojnosti), on će vas vodit po toj astralnoj ravni kao pravog turista. :) Važno je napomenuti da taj vodič ne mora uopće imati oblik ljudskog bića. Ono može biti životinja, kamen, list kojeg otpuhuje vjetar, niz smjerokaza ili nešto potpuno apstraktno. Ali bez brige; znati ćete da vas vodi nešto i taj osjećaj trebate samo slijediti. 

Kada se dovoljno dobro upoznate s tim svijetom i njegovim pravilima, moći ćete putovati sami, ali nitko vam neće braniti da u bilo kojem trenutku zazovete vodiča  za pomoć ako se "izgubite". :)

Kretanje u višem astralu

Manje-više su isti načini kretanja kao u nižem astralu, ali s drukčijim efektima. Neki od njih su:
  • Teleportacija (nemojte ovo pokušavati dok niste već dosta puta bili u astralu jer je isto potrebna neka vještina da biste ovo postigli). Ona ste postiže tako da zamislite vaše odredište i držite ga u glavi 5-10 sekunda i pritom držite zatvorene oči. Dok držite zatvorene oči ćete osjetiti kretanje (kao da vas vjetar nosi do destinacije), ali ne dajte da vas to omete. Sljedeći put kada otvorite oči ćete se nalaziti na tom mjestu kojeg ste zamislili. Kada ste jednom u višem astralu, teleportacija će vas voditi direktno u neku još višu ravan astrala (no ako se idete teleportirati u nižem astralu, vratit ćete se u fizičko tijelo...tu je razlika!). Također, može se dogoditi iznimka jednom u sto puta. Naime, vrlo rijetko će se dogoditi da će vas vaša viša svijest htjeli nekamo odvesti kako bi vam prenijela nešto i onda će iskoristiti trenutak vaše teleportacije da to učini. Dakle, umjesto da se stvorite tamo gdje ste vi htjeli, stvorit ćete se na mjestu u kojeg vas je dovela vaša viša svijest, ali nemojte se brinuti. Sjetite se da vam ona nipošto ne želi nauditi. Samo se opustite i "go with the flow", prepustite se njoj i dozvolite joj neka vas vodi.
  • Translokacija (razlikuje se po tome što je ona nasumična, a teleportacija namjerna). Ona se radi tako da pogledate sebi u ruku i držite tu pogled neko vrijeme. One će izgledati drukčije nego u fizičkom svijetu, ali to je sada manje važno. Ono što jest važno je da, kada maknete pogled s nje, ćete biti na nekom drugom mjestu (nasumičnom, naravno). Ovo vrijedi za sve ravni astrala. No, ovo zna biti zeznuto. Najbolje ćete učiti iz iskustva. Trik je zapravo u tome da naučite koliko dugo treba gledati u ruke jer ako gledate premalo, nećete ništa postići, a ako gledate predugo, vratit ćete se u vaše fizičko tijelo. Ali kažem, iskustvo će učiniti svoje. 
  • Vratima (čini se očito, ali moram napomenuti) se možete kretati i dok hodate u astralu. Ona vas mogu odvesti u drugu prostoriju, ali i na neko u potpunosti drugo mjesto. Isto tako vas mogu odvesti u druge svjetove, što se postiže crtanjem simbola tih svjetova na sama vrata/iznad njih/na kvaku itd. Ovo spada pod kategoriju višeg astrala pa hajdemo malo više o tome popričati.

Ulazak u druge svjetove

Već sam rekla da postoje razni svjetovi u astralu, no koji točno? Pa postoji ih bezbroj. No navela bih neke koje je i te kako vrijedno posjetiti i koji su, na neki način, univerzalni.
  • Elementalni svjetovi - svaki element (voda, vatra, zemlja, zrak) ima svoj svijet u astralu. Svaki taj svijet ima svog čuvara/vodiča s kojim trebate postupati kao i s bilo kojim drugim vodičem. No, svijet vatre će vas upoznati samo s elementom vatre, kao što će vas svijest vode samo s elementom vode. Vrijedi posjetiti ove svjetove kako biste se bolje povezali s elementima, što će vam mnogo koristiti i u fizičkom svijetu kada budete, na primjer, tijekom rituala radili s elementima i elementalima.
  • Svjetovi tarot karata - znate da postoji priličan broj tarot karata, a za one koji se ozbiljno bave njima, odličan način da se s njima povežu je da otiđu u posjet svijetu svake pojedinačne karte. Ovo je dugotrajan proces, ali se isplati jer dobijete priliku ući u trodimenzionalni svijet koji se krije iza onog dvodimenzionalnog prikaza na karti. Moći ćete se upoznati s likovima na karti (zapravo bi bilo pristojno da to učinite i da, uz to, poštujete njihova pravila) a s vremenom ćete moći i sami istraživati.
  • Svjetovi zodijaka - znate koji su znakovi zodijaka pa tu ne treba previše objašnjavati. U njima ćete imati priliku istražiti zviježđa, upoznati kako funkcionira koji znak itd.
No, kako zapravo doći u sve te svjetove?
Najjednostavniji način bi bio koristeći se vratima. Pošto na višem astralu vi kontrolirate stvari (a u tome pomaže i vaša viša svijest), možete naprosto zaželjeti vrata i ona će se stvoriti iza vas (kao što se uglavnom sve stvori). Potrebno je znati neke znakove povezane sa svijetom u kojeg želite ući i da taj znak ucrtate negdje na vratima (iznad njih, na njih, na kvaki itd.). Kada prođete kroz ta vrata, stvorit ćete su u tom svijetu. Ovdje bih navela još jedan trik koji vam može pomoći. Ova će vam tehnika možda predstavljati problem u početku jer naprosto neće biti logična tj. vaš razum je neće priznavati. Ovaj problem možete riješiti tako da se, nakon što ucrtate znakove, okrenete leđima ka vratima i napipate kvaku. Tek kada unatraške prođete kroz vrata i okrenete se ćete se naći u potpuno novom ambijentu.

Za elemente postoje brojni simboli, pa je najbolje da se koristite onima koji vam se najviše dopadaju, ili koje inače koristite, ili pak nekim simbolom koji isključivo vama predstavlja taj element. Glavno je da  znate što taj simbol znači. :) Svaki zodijački znak ima svoj univerzalni simbol kojeg se uglavnom ne mijenja. Tarot karte su već priča za sebe.

Ako želite ući u svijet neke tarot karte, možete to učiniti na više načina. Možete zamisliti tu kartu kao sama vrata ili pak nju zamisliti na vratima. Druga opcija je da zaspete s tom kartom prije nego što uđete u astral. Kada se "probudite" u astralu (tj. kada vaše astralno tijelo padne s kreveta), trebate samo napipati tu kartu tamo gdje ste je stavili u fizičkom svijetu. Tada je možete ponijeti sa sobom i iskoristiti kada vam god treba, a ako ste jako iskusni (kao moj prijatelj koji mi je i objašnjavao ovo sve), onda možete ravno iz nižeg astrala ući u svijet tarot karte tako da je postavite na pod i uskočite u nju. Tako ćete se direktno naći u višem astralu.

Još jedna napomena. :) Korisno je uvijek postavljati razne ulaze/portale u vašem stanu tj. nižem astralu ponajviše u slučaju nužde. A super je ideja u stvarnom svijetu na nekom mjestu imati torbicu sa svim simbolima koji vam mogu poslužiti za ulazak u druge svjetove (set tarot karata, set runa itd.). Umjesto da pamtite te puste simbole, u nižem astralu trebate samo prošetati do torbe, izvući onaj simbol koji vam treba i uskočiti u njega kao što se čini s tarot kartama. :)

Druge stvari koje možete raditi

Vi ne morate samo putovati od svijeta do svijeta! Vi možete još dosta toga isprobati u astralu kao što je, na primjer:
  • Pokušati letjeti (iako se preporuča da se ovo izbjegava što je više moguće jer se tijekom leta gubi osjet opipa, a kao što sam već rekla, osjet opipa je primarno osjetilo u astralnom svijetu)
  • Pokušati prizvati svoje više "ja" (ovo ćete morati otkrivati sami za sebe)
  • Liječiti oboljenja (ovo se radi tako da se zapravo punite energijom u astralu, što vas tu ujedno i dulje zadržava. Možete puniti energiju na više način: gledanjem u sunce (kojeg je, usput rečeno, jako teško naći), vrtenjem oko svoje osi ispruženih ruku, radeći vježbu vibriranja srednjeg stuba koju se izvodi u vašem astralnom hranu...uskoro ću ovo pojasniti)
  • Čitati knjigu (iz puke zabave. Nećete odjednom biti prosvijetljeni, ali je jako zanimljivo vidjeti koja je razlika naspram čitanja u fizičkom svijetu. Mnogo je teže zbog spoja lijeve i desne hemisfere mozga u astralu, ali se može uraditi. Uglavnom se ovo prakticira u vašem astralnom hramu.)

Stvaranje vašeg astralnog hrama

Evo, već sam dva puta spomenula ovaj astralni hram bez da sam objasnila što je on uopće. Dakle, znate što je hram. Pa onda je vrlo jednostavno zaključiti što je astralni hram - hram u astralnom svijetu.

Čemu on služi? Pa služi vam kao neka vrsta utočišta. Može vam biti poput dnevnog boravka, može služiti religioznoj svrsi, poslužiti vam za obavljanje magijskih radova (da, i njih se može izvoditi u astralu i još su intenzivniji nego kada ih se radi u fizičkom svijetu!) itd. Što se tiče izvođenja rituala u astralu, moram napomenuti da su oni svakako najsnažniji tu i da se naprosto spuste u fizički svijet i tu vrše svoj utjecaj nakon što ih odradite u astralu. Zapravo, rituali su praktički stvoreni da bi ih se izvodilo u astralu.

Za što je on pogodan? Odličan je za imati jer ste u njemu najsigurniji od vaše podsvijesti. Zapamtite da vam je astralni hram poput kuće, a podsvijest poput lopova. Ona će htjeti ući, ali ako se vi dobro ogradite, ako zaključate vrata kad uđete (ali i kada izađete) i postavite nekakav "alarm" ili čuvare, onda ona neće moći prodrijeti u vaš hram.

Kako izgraditi hram? Vi ste šef u višem astralu. Vi određujete kako se što radi. Ako vi želite da se on magično gradi sam od sebe, to će tako i biti. Ako zamišljate proces gradnje tako da ga grade bauštelci, ili pak mali gnomovi, tako će i biti. Sve je na vama. Može biti izgrađen od bilo kojeg materijala, nemogućih proporcija i formi koje nikad ne bi bile ostvarive u fizičkom svijetu. Može imati tlocrt kakav god poželite. Sve je prepušteno vama na volju. Samo nemojte zaboraviti dobro ograditi hram, pa čak i dodatno ograditi nakon što ga radnici izgrade. To možete učiniti postavljanjem ograde, jarka, mosta, sigurnosnog koda na vratima, energetskom zaštitom, postavljanje čuvara (snažnih  muškaraca, moćnih Amazonki, sfingi, lavova ma što god!). Sve je na vama. Tu je sve moguće! No, možda je najbolji način da ga izgradite je mislima (misao o njemu je jedini pravi materijal za gradnju!). Kada ste budni, crtajte njegove tlocrte, nacrte (pa makar oni ne bili arhitektonski), mislite o njemu itd. Sve će ga to osnažiti i poboljšati gradnju.

U hramu možete imati i spavaću sobu u kojoj ćete zaspati i ući u dublji astral, tu napuniti energiju i onda se probuditi zapravo natrag u vašem astralnom hramu spremni za nastaviti život u astralu još neko vrijeme. Ovo će vam produžiti vaše vrijeme u astralu, što je ponekad od velike važnosti (pogotovo kada radite neke rituale, ili druge vrste radova). Ovakav san vas dovodi u susret s najdubljim dijelovima vašeg bića. Preporuča se da ta soba bude povezana s glavnom prostorijom jednim malim, teško vidljivim tunelom koji se blago spušta put dolje. Sve to utječe na vašu svijest i omogućuje usporavanje vremena. Možete imati posebnu prostoriju za rituale, vlastitu knjižnicu, prostoriju s bazenom napunjenim čistom energijom u kojem se možete okupati i tako napuniti energiju (što će vam opet produljiti boravak). Ovo su samo neke ideje, ali sam sigurna da ćete vi uspjeti smisliti još dosta toga.

Važno je da napomenem još nekoliko stvari vezane uz vaš astralni hram. Kao prvo, nemojte nikada gasiti svijeće u vašem hramu! Nedostatak svjetla omogućava lopovu (podsvijesti) da lakše provali i time vas vrati natrag u fizičko tijelo (to je zapravo jedini način na koji ona može upasti u vaš astralni hram). Kao drugo, imajte neki emergency exit s nekakvim tajnim prolazom koji vas vodi na neko drugo mjesto. I ovo može dobro doći (nikad se ne zna!). 

Također, prije nego što krenete graditi astralni hram, preporuča se da odmah zamislite kako će izgledati vrata u detalj i da zapamtite kako izgleda kvaka te na koji način se ulazi (ukucavanjem sigurnosnog koda, posebnim načinom kucanja, izgovaranjem nekih riječi, radeći neke poteze itd.). Ovo je važno jer će vam omogućiti da, kada budete dovoljno vješti, uđete direktno u vaš astralni hram iz nižeg astrala; sjetite se dijela kada vaše astralno tek padne na pod. Tada trebate pipati oko sebe kako biste stvorili sebi sliku o prostoru u kojem se nalazite. Pa ako dovoljno dobro zamislite vrata vašeg hrama, u tom mraku ćete moći napipati i njih tj. kvaku i prepoznati to kao vrata vašeg hrama te ih otvoriti na prikladni način. 

To bi otprilike bilo to što se tiče astralnog hrama :)

Kako se vratiti u fizičko tijelo?

Skoro se na iste načine možete vratiti u fizičko iz višeg astrala kao i iz nižeg. Ali i ovdje ću nešto napisati o tome, iako detaljnije o tome možete pročitati u drugom dijelu ciklusa.
  • Zatvaranjem očiju - zapamtite da vi u astralu zapravo nemate fizičko tijelo, a time ni kapke pa će ovo učiniti onaj potrebni fizički most. Ovo je drukčije od teleportacije jer kada naprosto zatvorite oči, nemate neko odredište, ali kada se teleportirate i pritom zatvorite oči, važno je da znate kamo želite otići.
  • Žmirenjem - sličan efekt kao kod zatvaranja očiju, ali je manje naglo.
  • Gledanjem gore - pokret očima unatrag nas podsjeća na ono vrtenje unatrag koje se čini kada pokušavamo ući u astral pa nas ovo doslovno vraća natrag (u prijašnje stanje tj. fizičko stanje).
  • Štipanjem sebe i vrtenjem glavom - ovo su jako fizički pokreti koji će opet stvoriti premosnicu do fizičkog tijela.
  • Koncentriranjem na nešto - ovo je najjednostavnija metoda. Ako se predugo fokusirate na nešto onda se slika oko vas počne topiti i opet se nađete u fizičkom tijelu. Dobar primjer je gledanje u dlanove. Ako gledate u dlanove u astralu, oni će se nakon nešto vremena početi topiti i ako ne skrenete tada pogled s njih, uskoro ćete se opet naći u fizičkom tijelu, ali ako skrenete pogled na vrijeme, naći ćete se na višoj razini astrala od one prijašnje.

Posljednje napomene za rad u višem astralu

Isto vrijedi kao i za niži astral: nemojte ulaziti u zatvorene prostore (bili oni pokretni ili nepokretni), nemojte pokušati ulaziti u astral dva dana za redom (barem u početku), pazite na detalje itd. Neke bih posebne napomene vezane uz rad u višem astralu izdvojila. Većinu sam ih već spomenula u tekstu, ali jedan sažetak zna biti jako praktičan. 
  • Kako biste ušli u viši astral, tražite detalje dok ste u nižem astralu.
  • Nemojte se zaboraviti voditi pravilima svijeta u kojemu se nalazite i biti pristojni.
  • Poželjno je i kada idete u viši astral imati plan akcije!!! (bez obzira što ste u višem astralu, nedostatak animacije i prevelika koncentracija vas i dalje mogu vratiti u fizičko tijelo)
  • Vodič (kao i svi drugi entiteti u višem astralu) je jako moćan. Uzaludno je pokušati pobjeći od njega (a time i bilo kojeg drugog bića tu), makar nećete imati potrebe za tim uopće jer vam oni neće htjeti naštetiti. No imati ćete osjećaj strahopoštovanja prema njima jer naprosto imponiraju.
  • I u višem astralu možete izgubiti energiju pa vam se zbog toga može početi mutiti slika. Na iste načine možete izoštriti sliku kao i u nižem astralu (pogledajte drugi post u ciklusu).

Napomene vezane uz vaš astralni hram:

  • Svijeće UVIJEK moraju biti upaljene u vašem hramu (bile one električne ili voštane, ili baklje ma kakve god samo da uvijek gore!)
  • Dobro ogradite hram, a po mogućnosti ga nekako i sakrijete (prilagodite ga okruženju tj. kamuflirajte)
  • Nemojte nikome odati kako ući u vaš hram (ni-ko-me!). To je prostor rezerviran isključivo za vas.

Zašto uopće ulaziti u astral?

Pretpostavljam da ste počeli čitati ovaj ciklus postova jer želite ući u astral, no neki možda neće ovo čitati s tom namjerom. Možda vas je samo ponukala znatiželja? Svakako, osjećam se dužnom objasniti zašto biste uopće htjeli ući u astral, odnosno što možete dobiti od toga izuzev novih iskustava i malo zabave. Ovo je jako važno pitanje pa bih stoga ovo prepustila mom prijatelju, Dušanu Trajkoviću koji je, skupa s još nekolicinom ljudi, sve ovo što sam ja govorila u ovim postovima isprobao, osmislio i prenio na mnoštvo ljudi diljem svijeta. Evo koji vam on odgovor nudi na ovo pitanje. :)

"Andy Warhol je rekao da svatko od nas ima svojih petnaest minuta slave. Možda je dobro reći da je ovo jedan lijep i nadasve drukčiji način na koji tih petnaest minuta možete iskoristiti. Živimo u uvjerenju da naše vrijeme traje, da je prošlo, ili da će proći i sukladno tome, naš duhovni napredak mjerimo vremenom (koliko dugo se bavimo nekim sistemom), a ne kvalitetom onoga što smo možda samo tijekom jedne večeri doživjeli. Prosta računica nas navodi na frapantan podatak da trećinu života provedemo spavajući, a mali dio toga i sanjajući. Zapravo, prosječan tridesetogodišnjak je svjestan samo dvadeset godina svoga života. A ako dodamo našem životu nesvjesne periode, zašto onda ne dodajemo i onih devet mjeseci koje smo proveli u majčinoj utrobi, za koje su danas psiholozi ustanovili da su jako važni u našem životu? Stoga, razlika u duhovnom radu početnika i majstora, upravo leži u iskorištavanju onog dijela našeg života koji je nesvjestan, svima isti, i nažalost, previše često svima neprimjetan. Bez postignuća iskustva koje se navodi kao astralna projekcija, svi sistemi zapadne i istočne ezoterijske misli samo su još jedna bajka. Usudite se dosegnuti uspeh. Štoviše, usudite se upotrijebiti sredstvo."

Slatko spavajte i lijepo sanjajte! Želim vam ugodno putovanje! ;)

Do sljedećeg posta. Vaša,
Witch's Cat

Broj komentara: 13:

  1. Great post. I was checking constantly this blog
    and I am impressed! Extremely helpful info specifically the last part :) I care
    for such info a lot. I was looking for this certain information for a very long time.

    Thank you and good luck.

    Here is my site: ogłoszenia towarzyskie katowice

    OdgovoriIzbriši
  2. Hi! Thank your very much :) I see you're an English speaker so I'm guessing that this post in Croatian doesn't do you much good? But don't worry, I'm going to translate this post as soon as possible :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hocete Li pisat o zlim entitetima I nappadima ???

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bok. Ne, ne planiram pisati o tome jer zaista ne vidim kakve to ima veze s astralnom projekcijom ili s mojim blogom. Možete li pojasniti zašto ste to pitali?

      Izbriši
    2. Vjerovatno zato jer kad bi vi napisali da izbjegavamo ulaz u prostore bez vrata ili da ne gasimo svjetlo u hramu ali niste rekli zašto da to radimo.Ova osoba nije shvatila povezanost između podsvijesti i zlih entiteta o kojima govori a njih stvara naša podsvijest.

      Izbriši
    3. Da, upravo je stvar u podsvijesti. U principu ni nema zlih entiteta nego je samo podsvijest. A ni ona nije "zla" nego samo ne želi da iskušate nešto novo jer je to njoj strano i ona se boji onoga što joj je nepoznato.
      P.S. mislim da sam naglasila zašto je bolje ne ulaziti u prostore bez vrata, ali možda ne u ovom dijelu ciklusa nego u drugom.

      Izbriši
  4. Bok,Witchs Cat,Dino je!
    Pročitao sam postove o astralnoj projekciji i super su!!
    Ali imam nekoliko pitanja(iako ne očekujem odgovore na sva(to bi ubilo zabavu istraživanja)):
    Da li je moguće sresti nekoga iz svakodnevnog života živog/pokojnog,da mi može ikako nauditi?
    Što ako me netko prekine ili pomiće moje fizičko tijelo dok sam u astralu?
    Naišao sam(na netu) na čovjeka koji tvrdi da je u astralu prizvao/konstruirao(?) vuka (da li je moguće tako stvarati životinje u astralu)?
    Da li je moguće putovati kroz vrijeme tj.vidjeti dogadaje u astralu koji su se zbili u prošlosti svakodnevnice?

    Molim te da mi odgovoriš na ono što možeš(molim te samo da obratiš pozornost na prva dva pitanja,koja su mi SUPER VAŽNA(kako se ne bih doveo u nezgodnu situaciju))iako bih ja sam trebao većinu toga otkriti.
    Puno ti hvala unaprijed,i puno sreće i blagoslova do sljedećeg puta.
    :D :D :D :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bok Dino.
      Sljedeći odgovori su bazirani na onome što se sjećam, što znači da odgovori možda neće biti potpuni. Ali se nadam da će poslužiti.

      1. Uvjerena sam da sam negdje spomenula baš ovo. Čula sam za susretanje i živih i pokojnih u asrtalu. Koliko se sjećam, sa živima nije bilo problema. Ali, oni pokojni su zapravo ostali samo kao sjećanja. Stoga naša podsvijest može njima manipulirati, iskriviti ta sjećanja i stvoriti negativne dojmove i iskustva. Zato se nikada ne preporuča prizivanje mrtvih, kako u ovom svijetu, tako i u astralnome.

      2. Ako te netko prekine, neće se ništa stravično dogoditi. Samo ćeš se povući iz tog stanja (možda malo naglije nego što bi inače), ali je to to. Nećeš umrijet ili ništa tome slično. Bez brige. :)

      3. Mislim da je moguće bilo što stvoriti u astralu. Ako ljudi grade vlastite astralne hramove i izmišljaju bića koja će ih graditi, čuvati itd., onda ne vidim zašto se astralna preslika vuka također ne bi mogla stvoriti. Gle, to je tvoj um i ti može njime raditi i previše toga na astralnom planu.

      4. Čujem za ljude koji tvrde da su vidjeli nešto u budućnosti unutar astrala, ali samo ponekad skeptična. Ne znam kako bih ti odgovorila na ovo pitanje jer osobnih iskustava ovog tipa nemam, a nisam konkretne stvari čula koje bi me uvjerila da je ovo moguće. Što se tiče prošllosti...pa zapravo ne znam zašto bi uopće gledao u prošlost. Prošlost su samo tvoja sjećanja. A ako govoriš o prošlosti kao o prošlim životima, onda mi je stvarno žao jer tu nisam stručnjak.

      Nadam se da sam ti barem malo pomogla s odgovorima. Žao mi je što nisam mogla i detaljnije odgovoriti. Samo je takva situacija da dugo nisam radila na astralu (izuzev u šamanskom kontekstu, a to nimalo ne liči ovakvim iskustvima) pa ti ne mogu pružati konkretne informacije. Dosta sam toga i zaboravila, a dosta toga ni sama nisam uspjela iskusiti još. Svi mi učimo :)

      Izbriši
  5. Super,hvala ti!!!!
    Upravo si mi riješila neke dileme koje su me stvarno mučile i zbog kojih nisam ništa htio pokušavat.Nadam se da si dobro i da još postova dolazi ubrzo.
    Puno ti hvala još jednom,Dino.
    P.S.-onaj recept za pitu od bundeve i jabuke je super!!!
    :D :D :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdrav,
    Ovo zvuci kao nezaboravno iskustvo i vredno pokusaja.
    Sto je tebe navelo da pokusas?
    Da li si se bojala astralnog sveta, i kako si se snasla u njemu?
    Ne moras odgovoriti na ova pitanja, ako ih smatras osobnim.
    Hvala sto si sve ovo podelila s nama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja iskustva s astralnim svijetom su neobična jer me zapravo odavno prestalo zanimati astralno putovanje u smislu kako je opisano u ovim postovima. Shvatila sam da mi mnogo bolje leže šamanske tehnike ulaska u trans i duhovnog putovanja pa ih se sada držim.
      Nisam se nikad bojala iz razloga koje sam objasnila i u postovima. Uostalom, dobro uvijek izučim teoriju prije nego što uđem u ikakvu praksu tako da je osjećaj spremnosti također bio od velike pomoći.
      A što me navelo da pokušam? Jednostavno želja za duhovnim napretkom.

      Izbriši
  7. Pozdrav, sinoć mi se dogodilo nešto čudno. Nakon lucidnog sna bila sam negdje između sna i jave, znam da nisam spavala. Osjetila sam snažan nalet energije u obliku valova iz donjeg dijela leđa u gornji(spavala sam na prsima), kao da mi se uvlači pod kožu. Bilo je intezivno i zastrašujuće. Ostala sam smirena do trenutka kada sam osjetila neku težinu na sebi, kao da je netko legao na mene, bila sam paralizirana. Čula sam svuk struganja, sisanja i kao da je dolazio iz zadnjeg dijela srčane čakre. Prepala sam se i TO je nestalo. Već sam se nekoliko puta uspjela astralno projicirati ali mi se nikada nije nešto ovako dogodilo. Možda jer inače spavam na boku, a sinoč je bilo na prsima. Je li se radilo o astralnoj projekciji ili je nešto drugo bilo u pitanju? Zahvaljujem na odgovoru.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne bih rekla da je bila u pitanju astralna projekcija. Ovo mi više zvuči kao onaj stadije prije nje (nešto sličnu stadiju vibracija). Imala sam slično iskustvo jednom davno kada sam pokušavala ući u astral uz pomoć binauralnih otkucaja.

      Po opisu mi se čini kao da vam je neki živac bio pritisnut pa je uzrokovao neke od ovih senzacija. Savjetujem vam da istražite paralizu sna, eng. sleep paralysis.

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.