25.5.13

Astralna projekcija (2. dio)

U prvom postu o astralnoj projekciji sam objasnila što je uopće astralna projekcija, što se događa u mozgu prilikom sna koji je uvjet za nju, ali i opisala tehnike kojima je se može postići. Najavila sam još dva posta u kojima planiram nešto više reći o tome što se uopće može raditi u astralu, ali i dati neke korisne savjete i upozorenja. :)

Ovo je prvi post od ta dva u kojemu ću se baviti nižim astralom (a u sljedećem ću nešto više reći o višem astralu). 

Kako bih vam objasnila što to znači "niži" astral, zamislite da se nalazite u avionu. Vi uzlijećete i gledate kako se malo po malo udaljavaju kućice, pa gradovi, a uskoro ne vidite gdje što počinje i gdje završava. Onog trenutka kada uzletite iznad oblaka, vaša se perspektiva potpuno mijenja. Vi više nemate doticaja za zemljom jer je ni ne vidite od bijelih brežuljaka oko vas. To je ekvivalenta nižeg astrala. Viši astral bi bio da uzletite raketom i odete u svemir u kojemu se sva pravila mijenjaju i gdje zemaljski utjecaji uopće ne postoje. No o tome više u sljedećem postu :)

Sada bih se bacila na posao, pa hajdemo nastaviti od mjesta gdje smo stali u prošlom postu. Sjetite se da sam objasnila kako ući u astral. Posljednje što sam napomenula je da se nakon perioda vibracija morate naglo okrenuti na bok (naravno, ne fizički, već morate zamisliti, ili još bolje OSJEĆATI da se okrećete kao biste to postigli vašim astralnim tijelom, a ne fizičkim) i vaše će astralno tijelo, ako ovo sve uspješno odradite, pasti s kreveta!

Što kada ste ušli u astral?

Vaše se astralno tijelo tj. vi (na neki način) sada nalazi na podu. Važno je napomenuti da se astralno tijelo ne oslanja na vid nego na osjetilo opipa. Zbog ovoga ćete se naći u potpunom mraku (barem tako bude u većini slučajeva, no vama ne mora biti), a jedini način da stvorite sliku toga gdje se nalazite je da počnete pipati sve oko sebe. Time se stvara slika prostora i malo se pomalo udaljavate od fizičkog tijela (što je poželjno jer će time astralna slika biti čišća i intenzivnija). Zapamtite da u astralu stalno morate nešto raditi, pa makar to bilo šetanje u krug ili šaranje pogledom. Ako se skoncentrirate na nešto predugo, onda astralna slika prvo postaje nejasna, a onda se uskoro vraćate u fizičko tijelo. Dakle, koncentracija je neprijatelj astrala! Preciznije, koncentracija na prostor je neprijatelj astrala, ali koncentracija na neki cilj ili na vaš plan rada/akcije je ključna za napredak.

Kako biste sami sebi olakšali, preporuča se da napravite plan rada. Taj plan rada ćete imati u glavi dok budete u astralu (makar će ga se ponekad biti teško sjetiti) i on će vam pomoći da ne dođe do toga da se pitate: "A što da sada napravim?". Jer onog trenutka kada se zapitate što dalje i kada stanete nešto raditi, vi se vraćate u fizičko tijelo. 

U svoj plan rada odmah možete dodati nekoliko stvari:
  1. Pogledati sebe u ogledalo
  2. Teleportirati se (u početku negdje bliže npr. van sobe ili na ulicu, ali se nikada nemojte teleportirati u zatvoreni prostor bez vrata ili u nekakav podrum). 
  3. Poletjeti (da, i to se može u astralu! Ali zapamtite da vaše astralno tijelo nije vaše fizičko. Ono ne mora ni sličiti na vas, a isto tako nema mišiće u pravom smislu riječi. Stoga ćete morati poletjeti voljom, a ne mišićima).
  4. Susresti se s nekim/nečim, ali ne preminulim (o ovome ću još kasnije)
  5. Teleportirati se na veću udaljenost (pod time mislim i dalje negdje na Zemlju, a ne u svemir)
  6. Susresti se sa svojim anđelom/vodičem (ovo je već jako zahtjevan zadatak pa ću o tome pisati u posljednjem postu)
Postoji nekoliko načina da provjerite jeste li u astralu. Jedan odličan način je da začepite usta i nos i da pokušate udahnuti. Vidjet ćete da ćete moći usprkos tome što je to biološki nemoguće (zapamtite, u astralu ne vladaju fizički zakoni). Također, u astralu možete pokušati upaliti svijeću (mislim putem prekidača na zidu ili gdje već), pa ćete vidjeti da nijedna ne radi.

Trikovi: kako ostati u astralu što duže

Ono što će se lako moguće dogoditi kada prvi put uđete u astral je da ćete biti uzbuđeni, ili izbezumljeni. Vjerojatno ćete se zbog uzbuđenja odmah vratiti u fizičko tijelo, ali bez brige. Sve će doći na svoje s vremenom. U početku će jako teško biti i zadržati se u astralu nešto duže, ali postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da ostanete u njemu. 

Prirodno je da će vas vaš mozak htjeti vratiti u fizičko tijelo jer je to nešto jako novo i samim time "zastrašujuće", ali možete to kontrolirati. Već sam napomenula da je glavno osjetilo u astralu opip. Ako osjetite da vaša slika blijedi, da je slika mutna, ili na bilo koji drugi način nejasna, krenite opipavati (sebe, stvari oko sebe itd.) i ovo će vam izjasniti sliku. Postoji i još jedan trik koji je zapravo iznimka. Rekla sam da je koncentracija vaš neprijatelj, ali ako se skoncentrirate na vašu ruku nekoliko sekunda onda vam se slika počne mutiti, ali ako naglo skrenete pogled od nje u trenutku kada se ona počne deformirati/topiti, slika će vam se pročistiti.

Problem vaše podsvijesti

Iako ste u astralu, zapamtite da vaše fizičko tijelo i dalje postoji i da ste spojeni s njim. Dakle, postoji i vaš mozak, a time i vaša svijest i podsvijest. Naziv za podsvijest u astralu je sjenka. Ona će biti najveća prepreka u astralu kojoj ne možete pobjeći jer vaš mozak zna što ćete napraviti i prije nego što to napravite. U vašoj podsvijesti su svi vaši strahovi, želje i tajne. Ukratko, vaša podsvijest manje-više stvara vaš niži astral poput matrice. Ona je stalno korak ispred vas pa morate biti na oprezu. Ona vam neće doslovno naštetiti (bez brige), ali će vas pokušati po svaku cijenu vratiti u fizičko tijelo koje je vaše "prirodno stanje". Bolje rečeno, ona je sebična i želi vas samo za sebe; ne želi da istražujete u astralu, niti da putujete niti da ste svjesni dok ste u astralu, ali se može reći da vam želi samo dobro, na neki svoj čudan način.

Evo jedan primjer kako biste shvatili o čemu govorim.
Zamislite da ste opipom ustanovili da se nalazite u vašem stanu (tj. u njegovoj replici u astralnom svijetu). Vidjeli ste jedna vrata koja nisu tu gdje bi trebala biti (tj. gdje nisu inače u vašem stanu) i krenete put njih. Vaša podsvijest je postavila ta vrata tu, i ona zna i prije nego što vi krenete put njih da ćete to učiniti. Vi ćete biti fascinirani tim vratima i proći kroz njih. Ona će vas voditi samo sve dublje i dublje u neku novu iluziju koju stvara vaša podsvijest, a ne vi. Stoga vi nećete biti u kontroli, nego vaša podsvijest, a zapamtite da će vas ona htjeti vratiti u fizičko tijelo (ali na neugodan način). Ovo se zove efekt Alise u Zemlji čudesa.

Vi ste za vašu podsvijest poput zatvorenika koji bježi iz zatvora i ona vas mora vratiti! Vi, naravno, znate da niste zatvorenik i ne želite biti u zatvoru. Tu se naprosto radi o drukčijim interesima, što će vam stvarati male poteškoće na putu. Problem s ovim zatvorom je taj što trebate znati nekoga tko je pobjegao iz njega kako biste i sami mogli pobjeći, a ta "osoba" na postoji. Jedini način je, stoga, da prevarite čuvare i izađete neprimijećeni. Zaštita je naprosto tako dobro organizirana da je nema smisla zaobići, već nadmudriti.

Također, potrebno je sumnjati u sve. Pod ovim ne mislim da trebate sumnjati u postojanje nečega već u autentičnost tog predmeta (pogotovo kada je riječ o detaljima). Gledajte gdje je nešto drugačije nego što je u vašem fizičkom svijetu. Tu leži ključ. Taj će drukčiji dio biti ili zamka vaše podsvijesti, ili vaša kreacija koja će vas voditi dalje tj. u višu ravan (u pozitivnom smislu). Već ću kroz post objasniti kako razlikovati ovo dvoje.

Putovanje u astralu

U astralu ćete se svakako htjeti kretati. Naravno da možete i hodati okolo, što ćete i činiti u početku, no svima su zanimljivije (i praktičnije) sljedeće metode:
  • Teleportacija (nemojte ovo pokušavati dok niste već dosta puta bili u astralu jer je isto potrebna neka vještina da biste ovo postigli). Ona se postiže tako da zamislite vaše odredište i držite ga u glavi 5-10 sekunda i pritom držite zatvorene oči. Dok držite zatvorene oči ćete osjetiti kretanje (kao da vas vjetar nosi do destinacije), ali ne dajte da vas to omete. Sljedeći put kada otvorite oči ćete se nalaziti na tom mjestu kojeg ste zamislili.
  • Translokacija (razlikuje se po tome što je ona nasumična, a teleportacija namjerna). Ona se radi tako da pogledate sebi u ruku i držite tu pogled neko vrijeme. Ona će izgledati drukčije nego u fizičkom svijetu, ali to je sada manje važno. Ono što jest važno je da, kada maknete pogled s nje, ćete biti na nekom drugom mjestu (nasumičnom, naravno).
  • Vratima (čini se očito, ali moram napomenuti) se možete kretati i dok hodate u astralu. Ona vas mogu odvesti u drugu prostoriju, ali i na neko u potpunosti drugo mjesto. Isto tako vas mogu odvesti u druge svjetove, što se postiže crtanjem simbola tih svjetova na sama vrata/iznad njih/na kvaku itd. Ovo već spada u domenu višeg astrala pa ću više o tome u sljedećem postu.
Moram napomenuti jednu jako važnu stvar vezanu uz kretanje u astralu. 
Kada se tek nađete u njemu, naći ćete se vjerojatno u vašem stanu/kući. Cilj će vam sada biti napustiti tu zgradu. Kada budete izlazili nemojte koristiti dizalo! Naime, bilo koje spuštanje na takav nagli način (dakle, da nije stepenicama) je strogo zabranjeno osim ako ne želite doživjeti nekakva neugodna iskustva. Da objasnim; vaša podsvijest vlada "nižim" dijelovima astrala u koja upravo odlazite koristeći se dizalima i kroz druge zatvorene objekte ovog tipa. Ovi "niži dijelovi" su zapravo trans (koliko je dubok ovisi o tome koliko je bliži astralu). Drugim riječima, dok ste u zatvorenom prostoru koji se kreće (zapravo se ne kreće nego vam se to samo čini), vaša podsvijest kreira potpuno novi svijet oko tog prostora/objekta gdje se igra po njezinim pravilima tj. samo gradi novi zatvor pošto ste iz staroga pobjegli. Dakle, poanta ove priče je nemojte ulaziti u  zatvorene prostore (bez vrata) i nemojte se spuštati niže!!!

Viša svijest - vaš prijatelj 

Kao što postoji podsvijest koja će vam stalno otežavati vaše astralno iskustvo, tako postoji i viša svijest koja će vas štititi i kontradiktirati podsvijesti. 

Morate naučiti razlikovati signale koje ona ostavlja i one koje ostavlja podsvijest. Podsvijest će ostavljati velike zamke poput prije spomenutih vrata, ili pak zvonjenje telefona (nemojte se javljati na telefone u astralu!) i mamiti vas na taj način. Vaša viša svijest će ostaviti neki maleni detalj (npr. neki prekidač koji inače nije tu, kameru, neki istaknuti maleni predmet) koji će vas onda odvesti na viši astral. Zapamtite, što idete više i više u astral, to je manji utjecaj vaše podsvijesti. :) Stoga, obraćajte pozornost na detalje! Podsvijest je primitivna i primjećuje samo velike promjene u svojoj kreaciji tj. snu/astralu. Zbog ovoga vaša viša svijest uvijek bira dovoljno malene detalje koji podsvijest neće primijetiti, ali istovremeno i dovoljno velike da ih vi primijetite. No, i vaši osjećaji će vam puno toga reći jer predosjećaji postoje i u astralu. Ako se osjećate neugodno negdje, naprosto napustite to mjesto.

Izuzev odlaskom u viši astral, još jedan način da se udaljite od vaše podsvijesti je da izađete iz kuće/zgrade u kojoj ste se našli kada ste se tek "probudili" u astralu. Možete izaći tako da naprosto izađete iz zgrade pješke (zapamtite, uvijek skalama tj. sami se pokrečite do izlaza, nikada dizalima!). Drugi način je da se teleportirate pa hajdemo malo više o tome. :)

Teleportacija

Ona može poslužiti kao odličan način kretanja u astralu jer zapamtite da vi nećete nikada dugo stati u njemu (u prosjeku pet minuta). Zapravo, vi ćete stati samo onoliko dugo koliko imate snage i ukoliko imate plan rada. Stoga trebate maksimalno iskoristiti vrijeme u njemu i ne gubiti ga na šetanje okolo. Teleportacija je mnogo brži način kretanja. :) Evo onda nekoliko načina na koje to možete postići:
  • Zamisliti mjesto gdje se želite teleportirati, držati pritom zatvorene oči 5-10 sekunda i otvoriti oči.
  • Vrtjeti se oko svoje osi ispruženih ruku (poput helikoptera) open zamišljajući mjesto gdje želite biti.
  • Zabiti glavu u zemlju poput noja (da...čini se glupavo i smiješno, ali funkcionira...samo nemojte zaboraviti izvući glavu).
  • Poletjeti put gore i pustiti se da padneš natrag na zemlju (kada se vratiš natrag na "zemlju", nalaziti ćeš se na nekom drugom mjestu).
Meni se najbolji način čini ovaj prvi jer možete u potpunosti kontrolirati gdje ćete onda ići, a ja, eto, volim imati kontrolu nad svojim okruženjem ako je to moguće. 

VAŽNA NAPOMENA: Nemojte se odmah pokušati teleportirati. Ako se pokušate teleportirati u nižem astralu (o kojem ovdje i pričamo), onda ćete se samo vratiti u fizičko tijelo (kao što to čini i gledanje u ruku previše dugo). Prvo trebate otići, dakle, u neki viši astral (cilj vam je IĆI U VISINU TJ. NA VIŠE ASTRALNE RAVNI). Tu ćete otići tako da pratite znakove vaše više svijesti o kojima sam rekla pokoju riječ nekoliko paragrafa iznad.

Kako se vratiti u fizičko tijelo

Iako će vam se ovo u početku događati spontano zbog nedostatka snage, zbog toga što ste se koncentrirali na nešto predugo, ostali bez posla itd., važno je poznavati i neke tehnike kojima se svojevoljno možete vratiti natrag.

Postoje one priče koje kažu da možete "zapeti u astralu". Mnogi su zbog toga zabrinuti oko nemogućnosti vračanja u tijelo. Ovo se ne može dogoditi. Vratit ćete se svakako u fizičko tijelo prije ili kasnije, slučajno ili namjerno. Neki od načina na koje se namjerno tj. svjesno možete vratiti u fizičko su:
  • Zatvaranjem očiju - zapamtite da vi u astralu zapravo nemate fizičko tijelo, a time ni kapke pa će ovo učiniti onaj potrebni fizički most.
  • Žmirenjem - sličan efekt kao kod zatvaranja očiju, ali je manje naglo.
  • Teleportiranje - već sam napomenula da se vratite u fizičko tijelo ako se pokušate teleportirati u nižem astralu (makar će vas teleportacija u višem astralu samo voditi u sve više i više astrale).
  • Gledanjem gore - pokret očima unatrag nas podsjeća na ono vrtenje unatrag koje se čini kada pokušavamo ući u astral pa nas ovo doslovno vraća natrag (u prijašnje stanje tj. fizičko stanje).
  • Štipanjem sebe i vrtenjem glavom - ovo su jako fizički pokreti koji će opet stvoriti premosnicu do fizičkog tijela.
  • Koncentriranjem na nešto - ovo je najjednostavnija metoda. Ako se predugo fokusirate na nešto onda se slika oko vas počne topiti i opet se nađete u fizičkom tijelu. Dobar primjer je gledanje u dlanove (što sam već ranije spomenula). Ako gledate u dlanove u astralu, oni će se nakon nešto vremena početi topiti i ako ne skrenete tada pogled s njih, uskoro ćete se opet naći u fizičkom tijelu, ali ako skrente pogled na vrijeme, naći ćete se na višoj razini astrala od one prijašnje.
Zapamtite da se uvijek možete vratiti u fizičko tijelo ako dođe do problema (npr. ako vaša podsvijest preuzme kontrolu, što ne želite jer vam može naprosto stvarati neugodna iskustva pokušavajući vas time zastrašiti natrag u fizičko tijelo).  U takvoj situaciji je najlakše skoncentrirati se na nešto, a ako to ne upali onda će upaliti ili vrtenje oko svoje osi (što će uzrokovati nasumičnu translokaciju), ili zabijanje glave u tlo.

Ponovimo...što treba izbjegavati u astralu:

  • Zatvorene prostore (makar i iz njih možete izaći tako da prođete kroz zidove unatrag!!!)
  • Pokretne prostore (dizala, avione, podmornice itd.)
  • Raditi astral dva dana za redom (barem u početku) zbog poremećaja prirodnog ciklusa sna i REM faze
  • Očite razlike od fizičkog svijeta (zapamtite su da su takve očite izmjene djelo vaše podsvijesti)
Ovo bi bile glavne napomene, ali vi ćete vjerojatno još neke sebi istaknuti, ovisno o tome što smatrate bitnim. :)

Prije nego što završim, htjela bih još reći da zaista nema opasnosti u astralu. Nitko do sada još nije zapeo niti umro tamo. Jedina "opasnost" je da se prijevremeno vratite u fizičko tijelo (no ako se to i dogodi, onda se možete jednostavno opet pokušati vrtiti da dođete u stanje vibracija i tako dalje dok ne uđete u astral...naravno, ako imate dovoljno snage za to), a ono može štetiti jedino na način da poremeti vaš ritam spavanja pa da zbog toga budete umorni. Zbog ovoga se i ne preporučuje da odlazite u astral dvije noći za redom jer astral zapravo zamjenjuje zadnju REM fazu  te noći tijekom koje se vi najviše i naspavate (jer traje najduže). 

Ne zaboravite zapisivati svoj plan rada/akcije i nakon astrala zapisati vaša iskustva jer će vam ona puno pomoći u budućim putovanjima (uči se na greškama, zar ne?).

Želim vam puno sreće s astralnom projekcijom! :D i željno iščekujem vaše izvještaje. ;)

Do sljedećeg posta. Vaša,
Witch's Cat

4 komentara:

  1. Hvala na divnom i iscrpnom postu draga, pusa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo autor cijele tehnike lektorira treći i zadnji dio u ciklusu :D sutra-preksutra će i on doći :D

      Izbriši
  2. Sasvim je najjednstavniji i najlakši naćin okrenuti se POPODNE u "lucidnom snu" na LIJVEVI BOK i Hop

    AngelFire9

    OdgovoriIzbriši
  3. Kažem,ako ste bilo kakav praktikant da se popone opustite ako ste trenirali Kundalini i prošetali svojim mozgom i gledali"loptu" i teleskop,daseonda automatski okrenete na livi bok i HOP..Dok gledate svoj mozak"iznutra" primjetiti ćete kako se dvije svjetlosti iz kraljeve i kraljićine odaje PIRAMIDE,enegijom filtiranom iz SARKOFAGA(JASLE)Solarnog plexusa usmjerava ka tjemenu glave i ka Nad Svijsti.Ta "lopta" koja tvori teleskop je NAD JA-Vaš vjećni vodić i kretor ili lik koji stoji iza vas i "buši glavu" da vam pročisti kanale(2) do.....svih ostalih 7 anđela i njihovih balasta(demona)su smješteni u vašim čakrama.Vi ste vođa i budite vođa,ali to vrijedi samo za fizički plan dok na višem planu vodi samo NAD JA.Prepustite mu se..Mozak ne možeshvati viši plan i zato se opire i drži vas u zatvoru,kako i kaže pisac..

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.