Ljetno vrijeme sa sobom donosi velike vrućine, a time i potrebu za osvježenjem. Ovaj lagani kolač od jogurta i svježeg voća je zato super izbor za sve slatkoljupce koji imaju potrebu za nečim slatkim, ali istovremeno osvježavajućim. :) Zapravo bilo koje sezonsko voće (koje ne gubi na kvaliteti u pećnici) može poslužiti, ali breskve daju posebnu sočnost biskvitu koji ostaje mekan još danima poslije!
Potrebno je:
- breskve (količina po želji, ja sam ih iskoristila 5 tj. otprilike pola kilograma)
 - 2 jaja
 - 100-150 g smeđeg šećera
 - 1 čaša (2 dcl) jogurta/vrhnja
 - 2 čaše brašna
 - 1 vrećica praška za pecivo
 - 1 dcl ulja
 - šećer u prahu
 
Priprema:
- Električnim mikserom pomiješati šećer i jaja te dodati jogurt i ulje.
 - Pomiješati brašno s praškom za pecivo i pomalo dodavati u smjesu poviše. Po potrebi dodati još malo jogurta ako je smjesa previše gusta.
 - Namazati lim za pečenje uljem, pobrašniti ga i uliti smjesu.
 - Oguliti koru s breskvi, izvaditi koštice i isjeckati na komade (veličina po želji).
 - Zgrijati pećnicu na 175°C.
 - Peći kolač 10 minuta.
 - Izvaditi kolač i "pobacati" komade breskvi.
 - Vratiti kolač u pećnicu još 30ak minuta (biti ćete sigurni da je kolač gotov kada zabodete čačkalicu unutra i ništa se ne bude lijepilo za nju).
 - Kada se kolač malo ohladi posuti ga šećerom u prahu.
 
Uživajte!!! :D
Vaša Witch's Cat

Sutra pravim ovaj kolač, jedva čekam! :) Suzy
OdgovoriIzbriši