10.12.14

Paganizam, magija i vještičarenje - intervju s Iolarom

Krajem prošle godine je izašla knjiga Paganizam u teoriji i praksi koja je izdana u tri sveska. Drugi svezak nosi podnaslov "Magija i vještičarstvo". Autor ove knjige, Iolar, je već jednom gostovao na emisiji "Na rubu znanosti" kada je predstavio svoju knjigu i detaljno pričao o prvom svesku (Doktrina paganizma).

Nekidan je izašao još jedan intervju s autorom u kojemu se priča o drugom svesku. Moje mišljenje je da je ova tema izuzetno osjetljiva i da ju je Iolar lijepo pokrio. Očito je da se trebalo sve požurivati i kratiti kako bi se sve stiglo pojasniti u kratkom vremenskom periodu, ali usprkos tome cijela priča ima glavu i rep. Naravno, ovaj video nikako ne može pružiti sve informacije koje knjiga pruža. Dapače, potrebno je pročitati puno više knjiga kako bi se dobila potpuna slika o magiji i kako bi ju se u cijelosti razumjelo. No, ovaj video je solidan početak. 

Moram priznati da mi je bilo drago čuti Iolara kako ruši neke stereotipe i hrabro izlazi u javnost s temom koja je toliko stigmatizirana. Svaka čast autoru!

A sada vas puštam da neometano uživate u intervjuu. :)


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.